PARCUL BOTANIC

Primele documente atestă o construcţie la Săvârşin prin 1680. Actele au fost recuperate din arhivele de la Budapesta, pentru că cele din arhiva castelului au fost distruse în două incendii care au mistuit clădirea. Prima dată, a fost un conac vânătoresc deţinut de familia Forray. Capul familiei, Ivan Forray, are o istorie deosebită. Domnişor de prin cercurile înalte de la Pesta, intră mai târziu în cercul exclusivist al mai-marilor vremii. Ofensează însă o artistă de renume şi cade în dizgraţie. Pleacă prin lume şi ajunge tocmai în Africa, la vânătoare de lei. Când se întoarce de acolo, aduce o mulţime de arbori şi plante exotice, care se găsesc şi acum în minunatul parc al castelului.

Parcul este acum o adevarata oaza de liniste si de verdeata avand o suprafaţă de 6,5 hectare şi conţine câteva specii rare de arbori şi arbuşti, declarate monumente ale naturii: brad argintiu, molid, tuia piramidală, chiparoşi de baltă, salcâm chinezesc, pin de Himalaya, alun turcesc, stejari seculari şi multe altele .

In mijlocul parcului este un lac plin cu pesti de care nu se poate atinge nimeni. Foisorul din mijloc va fi scos, iar cadrul natural va fi refacut ca si cu 60 de ani in urma, cand Regina-Mama se plimba prin parc. Nici macar copacii batrani nu se vor scoate, ei vor ramane in parc, ca si monumente ale naturii.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: